sunnuntai 6. tammikuuta 2013

kokkailua

Vaihtoehtoiset sämpylät

Kuten jo aiemmin mainitsin on meillä kokkailtu viime viikko lähinnä perinteisiä suomalaisia ruokia. Kokkikärpäsen innoittamana olen häärinyt keittiössä hyvin ahkeraan milloin mitäkin leipoen tai kokkaillen. Pitkän "mitä taas tänään syötäisiin" vaiheen jälkeen kaivoin esiin reseptikirjani, josta paljastui mm tämä juustokierteiden ohje. Hyvä vaihtoehto sämpylöille. On täyttävä ja lapsetkin tykkäsi kovasti. Jopa Intialainen ystäväni kehui näitä vuolaasti. Sopii myös ulkosuomalaisen reseptikollaasiin.

Juustokierteet


2,5 dl maitoa tai vettä
2 tl suolaa
3 rkl siirappia
2,5 dl valmista kaurapuuroa
1ps kuivahiivaa
4dl vehnäjauhoja
3-4 dl sämpyläjauhoja

väliin:
margariinia
2 dl juustoraastetta

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon suola, siirappi, ja hieman lämmin puuro. Sekoita.
Laita reilut puolet jauhoista toiseen astiaan ja lisää joukkoon hiiva. Sekoita. Lisää jauhoseos taikinaan hyvin sekoittaen. Lisää loput jauhot ja alusta taikina.
Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Painele taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta noin sentin paksuinen levy. Levitä pehmeä margariini levylle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Nosta taikinalevy pituussuunnassa kaksinkerroin ja leikkaa levystä muutaman sentin paksuisia suikaleita.
Käännä suikaleet kierteelle ja nosta kohoamaan hetkeksi leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 225-asteessa, noin 13 minuuttia.
Taikinasta tulee noin 18 kappaletta.

Ohjetta voi muunnella oman maun mukaan vaihdellen eri jauhoja. Juustoraastetta voi myös laittaa maun mukaan enempi tai vähempi. Olen käyttänyt myös vehnälesettä korvaamaan pienen määrän jauhoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!